מתכון

תבשיל מושט ואורז – סיידיע

דצמבר 2019
2 דירוגים
סיידיע - תבשיל מושט ואורז של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה
סיידיע - תבשיל מושט ואורז של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה

סיידיע הוא מתכון ערבי שהפך לחלק מהמטבח הטברייני - זכר לימים שבהם יהודים, נוצרים וערבים חיו בשכנות טובה בעיר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מלהיטים היטב מחבת גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן ומניחים את הפילטים על צד העור. כעבור 3 דקות (כשהחלק העליון של הפילה מתחיל להזיע) הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מעבירים לנייר סופג ושומרים בצד.

2

מחממים את יתרת שמן הזית בסיר רחב ומטגנים בצלים על להבה בינונית 15 דקות עד שהם מתרככים מאוד ומשחימים.

3

מוסיפים לסיר אורז ומים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.

4

חותכים את הדג לקוביות קטנות או מפוררים באצבעות. מוסיפים לאורז ומקפיצים כדקה יחד לחימום ומיזוג טעמים.