מתכון

תבשיל מלוחיה ועגבניות

יולי 2021
עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו
עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו

למלוחיה יש מרקם בשרני ורירי שמסמיך ומעשיר את התבשיל

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים שום, זרעי כוסברה ובצל ירוק ומטגנים כ־2 דקות, עד שעולה ניחוח. מערבבים, מוסיפים עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להצטמצם. מוסיפים ציר עוף או מים, עלי מלוחיה ומלח, מערבבים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל ללא כיסוי על להבה בינונית כ־20 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל תבשיל סמיך.

גיוון: אפשר להחליף את עלי המלוחיה בעלי תרד או מנגולד.