מתכון

תבשיל עדשים עם תרד תורכי וטחינה

מעין פילאף עדשים שחורות עם ערכים תזונתיים גבוהים וטעם מתקתק ונפלא

דצמבר 2015
תבשיל עדשים עם תרד תורכי וטחינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
תבשיל עדשים עם תרד תורכי וטחינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

אפשר להכין מראש ולהחזיר לסיר לבישול קצרצר עם התרד לפני ההגשה. כשאין תרד תורכי, משתמשים במנגולד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה:

אופן ההכנה

1

מניחים בסיר רחב את כל החומרים פרט לתרד, מלח ופלפל. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי, עד שהעדשים מבושלות לדרגת אל-דנטה (רוב הנוזלים בשלב זה כבר התאדו). עד כאן אפשר להכין מראש.

לפני ההגשה:

2

מחזירים את התבשיל לכיריים ומוסיפים מלח, פלפל שחור ומנגולד. מבשלים עוד כ-5 דקות על אש נמוכה, עד שהמנגולד מתרכך.

בהגשה:

3

יוצקים טחינה ל-4 קערות עמוקות, מניחים מעל את התבשיל ומגישים עם רבע לימון.

גיוון: אם אין תרד תורכי אפשר להשתמש בעלי מנגולד.