בזכות הבישול האיטי בפויקה הופכים חומרי גלם פשוטים וזמינים לקדרה שהיא הרבה יותר מסך חלקיה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מתבלים קמח במלח ופלפל ומקמחים את קוביות הבשר. מנערים את עודפי הקמח.
2
מחממים פויקה עם מעט שמן זית וסוגרים את הבשר מכל צידיו. מוסיפים בצל וגזר ומזהיבים 7 דקות.
3
מוסיפים שום, פטרוזיליה, סלק, פטריות, יין וסילאן ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים-שלוש על חום נמוך (על גחלים).
4
פותחים את הסיר, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים לצד חלה או פירה.