מתכון

תבשיל שעועית אדומה – ראג'מה מסאלה

דצמבר 2019
4 דירוגים
ראג'מה מסאלה - תבשיל שעועית אדומה. צילו
ראג'מה מסאלה - תבשיל שעועית אדומה. צילו

תבשיל עשיר בטעמים משעועית אדומה וחומרים בסיסיים (בצל, שום, עגבניות), מגובים בסוללת תבלינים שעושים את כל ההבדל

מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 – זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים
בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות – צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.

משרים את השעועית לילה מראש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחמאת התיבול

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מיכנים את התבשיל

1

מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 5 דקות או רק עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים מחית ג'ינג'ר ושום וכשעולה ריח מוסיפים עגבנייה, פלפל חריף, שעועית ותבלינים ומערבבים.

2

יוצקים מים לכיסוי ועוד 3 ס"מ מעל. מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים או עד לריכוך השעועית. בשלב זה אפשר לרסק בבלנדר מוט, אבל לא למרק חלק לגמרי.

מכינים את חמאת התיבול ומגישים

3

מחממים חמאה במחבת ומטגנים 2 שיני שום, פלפלוני צ'ילי ועלי קארי במשך דקה. מוסיפים זרעי כמון וחרדל ומטגנים עוד 5 שניות. מעבירים את תכולת המחבת לתבשיל ומערבבים.

4

יוצקים לצלחות, מוסיפים לימון וכוסברה ומגישים עם אורז.