מתכון

תירס מותסס

אוגוסט 2019
2 דירוגים
תירס מותסס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
תירס מותסס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

דרך מעולה להוסיף לתירס חיידקים טובים ולהוסיף לו מליחות וחמיצות כך שיוכל להחליף מלפפונים חמוצים, זיתים או צלפים

אחסון: התירס המותסס נשמר במקרר עד שנה (גם אחרי הפתיחה). מוציאים מהצנצנת בכף נקייה ולא בעזרת הידיים.

הצעות הגשה: יכולים לשמש על תקן מלפפונים חמוצים, מעל ברוסקטה עם גבינה ובזיליקום, תוספת חמוצה־מתוקה לסלט עלים או תחליף לצלפים או זיתים ברטבים וממרחים.

עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים את הכבושים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים תירס (גרעינים או קלח) בצנצנת מעוקרת. יוצקים מעל מים ומלח, מוודאים שהתירס מכוסה כליל במים ויש כס"מ מים מעליהם. סוגרים את הצנצנת ומנערים.

2

מניחים את הצנצנת במקום חשוך ל־3 ימים. מדי יום פותחים לרגע את הצנצנת כדי לשחרר את הגז שנוצר כתוצאה מההתססה ומעבירים למקרר.