מתכון

תפוחי אדמה בפסטו פיסטוק ועשבים

נובמבר 2019
2 דירוגים
תפוחי אדמה בפסטו פיסטוק ועשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
תפוחי אדמה בפסטו פיסטוק ועשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כאן שידכתי תפוחי אדמה צעירים לפסטו פיסטוק ועשבים ויצא תענוג

כשאני רוצה לפנק את בן זוגי אני מגישה לו תפוחי אדמה שהשנייה הורדתי מהאש עם הרבה חמאה וקצת מלח. בבית שבו הוא גדל אוכלים תפוחי אדמה בכל ארוחה. ביקור בדנמרק הבהיר לי למה: גדלים שם אינספור זני תפוחי אדמה שנמכרים טריים־טריים בכל מקום והטעם אלוהי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבישול תפוחי האדמה

לפסטו פיסטוק ועשבים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים תפוחי אדמה

1

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מים עם מלח מעל להבה בינונית 35־45 דקות עד שסכין חודרת בקלות את בשרם. מסננים ומניחים בצד ל־5 דקות.

מכינים פסטו

2

משרים עלי כוסברה, פטרוזיליה ונענע במים ל־10 דקות. מסננים, שוטפים כדי לנקות מחול, מייבשים בעזרת מגבת ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים שום, זרעי כוסברה, מלח, פלפל שחור ופיסטוקים וטוחנים בפולסים לתערובת מעט גסה.

3

מוסיפים, שמן זית, חומץ וקליפת לימון. מעבדים ב־2־3 פולסים לערבוב אחיד, טועמים ומתקנים תיבול במלח ובפלפל שחור לפי הצורך. מעבירים את הפסטו לצנצנת מעוקרת, מכסים במעט שמן זית ומעבירים למקרר (נשמר בקירור עד שבועיים ובהקפאה עד חודשיים).

מרכיבים את הסלט ומגישים

4

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות מאוד או פשוט חוצים (אם מדובר בתפוחי אדמה קטנים), מעבירים לקערה, מוסיפים 2־3 כפות פסטו ומערבבים. רצוי לאכול בטמפרטורת החדר.