מתכון

תפוחי אדמה מופלאים

פרוסות מטוגנות של תפוחי אדמה, שמאדים באיטיות בציר עוף. מגישים לצד סיר הממולאים לפיטום נוסף

תפוחי אדמה | צילום: timolina, Freepik
תפוחי אדמה | צילום: timolina, Freepik

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים בקערה ביצים, סוכר, מלח ופלפל.

2

מחממים מעט שמן במחבת רחבה על להבה בינונית. טובלים פרוסות תפוחי אדמה בביצים הטרופות ומטגנים קלות בשמן חצי עמוק דקה-שתיים מכל צד עד שציפוי הביצה מזהיב. מוציאים לנייר סופג.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית חרס או פיירקס, כשהן חופפות למחצה כמו רעפים. יוצקים עליהן ציר עוף ומכסים היטב ברדיד אלומיניום.

4

אופים בתנור 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אךמ שומרים על צורתם. באותה שיטה מכינים פרוסות כרובית זהובות: מחליפים את פרוסות תפוחי האדמה בפרוסות כרובית ומשמיטים את הסוכר.