מתכון

תפוח אדמה חבוט

אפריל 2019
3 דירוגים
תפוחי אדמה של איה קרמרמן. צילום: יעל אילן
תפוחי אדמה של איה קרמרמן. צילום: יעל אילן

עוד מתכון בצ'יק, תחלופה מעולה לצ'יפס. אפילו לא צריך לקלף את תפוחי האדמה. מתוך ספרה של איה קרמרמן "מתרגשת"

פייר, יש ימים שאני מרגישה קצת מזניחה מרוב שאני לא משקיעה. שטויות, העיקר שטעים. במתכון הזה, קשה לתת כמויות מדויקות. מן הסתם משפחה עם 6 ילדים תאכל הרבה יותר ממשפחה עם שניים. בכל מקרה, תכינו קצת יותר מהכמות הרגילה כי סביר להניח שתמצאו את עצמכם מנשנשים את תפוחי האדמה ישירות מהתבנית.

בקיצור, תזרמו…

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בשפע מים רותחים כ-40 דקות, עד ריכוך, אבל לא עד קווץ'.

2

מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-230 מעלות. מסננים ומניחים את תפוחי האדמה בתבנית. בעזרת מכשיר למעיכת פירה או אם אין לכם, מזלג גדול (אמרתי לזרום), מועכים-משטחים את התפוחי האדמה כך שקליפתם תקרע אך ישארו שלמים.

3

מפזרים מלח גס, תימין או רוזמרין וזרעי חרדל (אלא אם כן אתם שונאים את אחד התבלינים ואז וותרו עליו), מזלפים שמן זית בנדיבות (כדי שייצא קריספי) ואופים (בתוכנית טורבו אם יש) 50 דקות עד השחמה. מגישים.

המתכון מתוך ספרה  של איה קרמרמן "מתרגשת",  בהוצאת מודן. 98 שקלים, 219 עמ'. כשר