מתכון

תרד מים מוקפץ: פאק בונג פאי דנג

מנה קיצית וקלילה בגוון של מליחות ים עדינה. המנה במיטבה כשהיא נאכלת מיד עם צאתה מהווק הלוהט

יולי 2021
פאק בונג פאי דנג | צילום: מידן גיל ארוש
פאק בונג פאי דנג | צילום: מידן גיל ארוש

פאק בונג הוא סוג של צמח מטפס, בן דוד של הבטטה. הוא מכונה "תרד המים" מכיוון  שהוא גדל בצמוד למקורות מים. הוא מוכר גם בשמו הלועזי "מורנינג גלורי" ("תהילת הבוקר"), שאותו קיבל בזכות הפרחים הלבנים שלו, שנפתחים עם אור ראשון. פאק בונג פאי דנג (בעברית: "תרד המים באש אדומה") היא מנת ירק נהדרת, המגלמת ללא מאמץ את הטעם והפשטות של המטבח התאילנדי. מלבד הפאק בונג, שהוא המרכיב העיקרי במנה, נעשה בה שימוש בולט ברוטב סויה מותססת (שאותו אפשר להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק) ובצ'ילי אדום חריף – גם הם חומרי גלם נפוצים במטבח התאילנדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

עורמים בקערה את כל החומרים יחד, מלהיטים ווק על להבה גבוהה, מוסיפים שמן ומרוקנים את תוכן הקערה פנימה בבת אחת. זהירות, להבה ענקית!

2

מקפיצים כדקה, עד שהעלים נחרכים קלות והרוטב מתאחד בתחתית. מגישים מיד.