מתכון

‎באחש — אורז בוכרי עם קורקבנים וכבד

אפריל 2019
4 דירוגים
‎באחש — אורז בוכרי עם קורקבנים וכבד. צילום עמית שעל
‎באחש — אורז בוכרי עם קורקבנים וכבד. צילום עמית שעל

תבשיל שהכי כיף לאכול ביחד. מתכון מהספר "סבתא בישלה גורמה"

תמרה אהרוני נולדה בשנת 1923 בסמרקנד. את הבאחש היא מכירה מילדות ומספרת שבבוכרית באחש משמעו "ויתרתי" וכי את השם קיבל תבשיל האורז בזכות המנהג היפה הבא: בימי שישי תושבי השכונה היו מעמידים בחצר סיר גדול, וכל אחד היה מניח בסיר שקית עם חומרי גלם, שתתבשל במשך הלילה. בשבת כולם היו שולפים מהסיר שקיות ומוותרים מראש על הסיכוי לאתר את את השקית שלהם דווקא. וממילא כולם ישבו יחד לאכול וטעמו אחד מתבשילו של השני ופה, בעיני תמרה, העיקר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת בעלת תחתית מונעת הידבקות. ממליחים את ‎הכבדים וצולים כ-5 דקות מכל צד ללא שמן. מצננים וקוצצים.

2

מבשלים קורקבנים בסיר גבוה עם שפע מים רותחים כ-10 דקות. ‎מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת וקוצצים. ‎

3

מחזירים את הקורקבנים הקצוצים למי הבישול, מוסיפים את הכבדים ‎הקצוצים, אורז, שמן וגבעולי כוסברה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4

‎מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית ללא ‎כיסוי. מדי פעם מערבבים עד שרוב הנוזלים נספגים באורז. מנמיכים ‎להבה, מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת ומבשלים 20 דקות ‎נוספות. מסירים מהאש ומשהים ל-10 דקות לפני ההגשה.

הגיוון של מעוז אלונים ממסעדת "הבסטה": כשהבאחש מוכן מוסיפים לו רצועות בצל סגול, עוד כוסברה, נענע, פטרוזיליה, ראשד וקוביות קטנות של שומן כבש שטוגנו לפריכות. מגישים בתוך "סירותמעלי חסה עגולה.