מתכון

‏"לחם תלישות" עם תפוחים מקורמלים וקרם שקדים

ינואר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שכבות של בצק שמרים איכותי מרוחות בקרם שקדים עשיר ובין השכבות - קוביות של תפוחים מקורמלים

מתכון למאפה שמרים עם קרם שקדים וקוביות של תפוחים מקורמלים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לתפוחים מקורמלים:

לקרם שקדים:

לציפוי:

לסירופ סוכר:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות לבצק אחיד ורך. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים (הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר). לחילופין אפשר להתפיח לילה במקרר.

מכינים את התפוחים

2

ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים תפוחים. מפזרים מעל סוכר ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהנוזלים מסמיכים ועוטפים את התפוחים. התפוחים אמורים להתרכך מעט אך לא מדי. מצננים לטמפ' החדר. אם יש הרבה נוזלים, מסננים אותם.

מכינים קרם שקדים

3

שמים בקערת מעבד מזון שקדים, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה, קורנפלור וליקר ומעבדים לקרם חלק.

מכינים סירופ סוכר

4

מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר קטן ומבשלים 3-2 דקות. מצננים מעט.

מרכיבים את העוגה ואופים

5

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לריבוע בגודל 40 ס"מ ועובי 3 מ"מ.

6

מורחים את קרם השקדים על הבצק בשכבה אחידה ומפזרים מעל את התפוחים המקורמלים. חותכים את המלבן לאורכו ל-4 רצועות ברוחב 10 ס"מ כל אחת ומניחים אותן זו על גבי זו. חותכים את ערימת הרצועות לריבועים בגודל 10 ס"מ.

7

מסדרים את ערימות הריבועים שקיבלנו בתבנית משומנת היטב כמו שמסדרים ספרים על המדף עד שהם ממלאים את התבנית. אל דאגה — התפוחים יידבקו אל הקרם ולא יזלגו! מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.

8

מחממים תנור ל-170 מעלות.

9

מברישים את העוגה בחלמון מדולל בחלב.

10

אופים כ-40-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה ואפויה גם בחלקה הפנימי. מברישים את העוגה בסירופ הסוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.

11

העוגה במיטבה ביום ההכנה. אם לא מגישים באותו יום, מומלץ להקפיא בכלי אטום ולחמם לפני ההגשה בתנור חם (אין צורך להפשיר).

גיוונים:

במקום ליקר אמרטו אפשר להשתמש בליקר אגוזים.

במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-10 גרם שמרים יבשים