מתכון

אוזני המן עם תמרים, פיסטוק ואגוזים

בצק פריך וחמאתי ומלית עסיסית ומתוקה - כך אנחנו אוהבים את המאפה הפורימי המסורתי

9,364 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
אוזני המן עם תמרים, פיסטוק ואגוזים
אוזני המן עם תמרים, פיסטוק ואגוזים

בצק פריך וחמאתי ומלית עסיסית ומתוקה – כך אנחנו אוהבים את המאפה הפורימי המסורתי. בגרסה שלפניכם ממלאים אותו בקלות במלית תמרים ומשדרגים עם אגוזי מלך, פיסטוקים ומי פריחת הדרים – המלית המסורתית של המעמול, עוגיית הדגל המזרח תיכונית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למלית:

לעיטור:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים את כל החומרים חוץ מחלמונים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק. משטחים מעט את כדור הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

בינתיים מכינים את המלית:

2

שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

מעצבים אוזני המן ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

4

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ בעזרת חותכן, מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן. מהדקים את השוליים, כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה.

5

אופים 20-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים קלות. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

6

אוזני המן נשמרות עד 5 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר.