מתכון

אורד דאל – תבשיל עדשים לבנות

מי שטעם בביקורו בהודו את המסאלה דוסה יזהה מיד את טעמן של העדשים הלבנות השובצות במנה

6,694 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
אורד דאל - תבשיל עדשים לבנות של סג'ידה בן צור | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
אורד דאל - תבשיל עדשים לבנות של סג'ידה בן צור | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

השם עלול לבלבל, כי מדובר בעצם בעדשים שחורות מפוצלות וקלופות, כך שהן נמכרות בסופו של דבר כעדשים לבנות. טעמן עשיר, אגוזי ומיוחד. מי שטעם במסעותיו בהודו את מסאלה דוסה (מעין פנקייק גדול ממולא בירקות) יזהה מייד את הטעם, כי גם אותו מכינים עם העדשים הללו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים את העדשים במים. מניחים בסיר, מוסיפים מים, מלח וג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות לריכוך ממש כמו אורז. עד שלב זה אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה.

2

בסמוך להגשה מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת ומאדים בצל 5 דקות להזהבה קלה. מוסיפים פלפל חריף וזרעי כמון ומאדים חצי דקה או עד שעולה ריח.

3

יוצקים את תערובת החמאה המתובלת על העדשים המבושלות והחמות, מערבבים ומגישים.