מתכון

אורז מתובל לסושי

עם בוקר כחול, בלי חג ומחול. אבל בבוסתן, הכין השף יאמה סאן, מתכוני סושי חביבים, לאוהבים

1,600 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ספייסי טונה של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב
ספייסי טונה של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערה את הוויניגרט, המירין והמלח. מערבבים היטב ונותנים לתערובות לנוח כשעה בטמפרטורת החדר.

2

שוטפים את האורז ומסננים מהמים 4 פעמים. שוקלים את האורז השטוף ומוסיפים מים עד לקבלת משקל של 480 גר'. מכניסים את האורז לסיר ומבשלים על אש גבוהה במכסה סגור עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את סיר האורז מכוסה ל-15 דקות נוספות.

3

יוצקים את תערובת הוויניגרט לאורז ומערבבים בזהירות, כדי שלא לשבור את גרגירי האורז. כאשר האורז מתקרר מעט הוא מוכן למילוי רולים של סושי.