מתכון

אספרגוס צלוי ברוטב טחינה-מיסו

כדי לשמור על הטעם העדין של האספרגוס הטיפול בו מינימלי. הרוטב העשיר שמתלווה אליו מוסיף לו מתיקות־חמיצות עדינה

1,697 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
אספרגוס צלוי ברוטב טחינה - מיסו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
אספרגוס צלוי ברוטב טחינה - מיסו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

כמויות הרוטב פה גדולות מהדרוש אבל הוא נשמר היטב במקרר והוא טעים עם הכל בערך: ירקות, דגים, עוף ובשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב טחינה־מיסו

אופן ההכנה

מכינים את האספרגוס

1

קוטמים 1/2 ס"מ מבסיס האספרגוס. אם המעטפת של הבסיס קשה או סיבית מקלפים בעדינות מתחת לתפרחת ועד הבסיס.

2

מושחים את האספרגוס בשמן זית ומפזרים מעט מלח. צולים בגריל או במחבת פסים משומנת קלות.

מכינים את הרוטב

3

מערבבים משחת מיסו, מירין, סוכר וסאקה בסיר קטן ומרתיחים. ברגע הרתיחה מקטינים את האש, מבשלים תוך כדי ערבוב כ־5 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים לרוטב את יתר המרכיבים ומערבבים לאיחוד

4

יוצקים 4 כפות רוטב לכל צלחת הגשה, מניחים מעל 5 אספרגוס, מפזרים פלפל שחור ומגישים.