מתכון

אקלייר כבד

השפית לירז שדה עושה מסיבת תחפושות שמחה במטבח עם אקלייר שהוא מנת פטה כבד

3,540 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
אקלייר כבד של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי
אקלייר כבד של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי כבד

לקונפיטורת תות

לאקליירים

אופן ההכנה

למילוי כבד

1

ממסים מעט מהמחמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הכבדים וצורבים אותם עד למידת עשייה מדיום, בערך 4 דקות. מוסיפים את השום, הברנדי והדבש וממשיכים לטגן עוד חצי דקה. מורידים מהאש ומצננים לגמרי.

2

מסננים את הכבדים מהרוטב, וטוחנים אותם במעבד מזון תוך הוספת שארית קוביות המחמאה לאט-לאט. מעבירים את ממרח הכבד לשקית זילוף.

לקונפיטורת תות

3

מכניסים לסיר את הדבש ומחית התות ומחממים רק עד לטמפרטורת הגוף (בודקים על ידי טבילת האצבע בתערובת). מערבבים את הסוכר והפקטין ומוסיפים אותם לאט לאט לסיר. מביאים לרתיחה עדינה ומערבבים כל הזמן עד להסמכה. מקררים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.

לאקליירים

4

מערבבים את המים, המחמאה, הסוכר והמלח בסיר על להבה בינונית. מביאים לרתיחה ומיד מורידים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מחזירים את הסיר לאש וממשיכים לבשל תוך ערבוב ללא הפסקה עד שהמסה נפרדת בקלות מדפנות הסיר והופכת מוצקה. מעבירים את המסה לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים 2 דקות עד שהמסה מתקררת ומתחילים להוסיף את הביצים בזו אחר זו, תוך ערבול במהירות בינונית (לא מוסיפים ביצה כל עוד הקודמת לא התאחדה לגמרי עם הבצק).

5

מעבירים את הבצק לשקית זילוף. אפשר להשתמש מיד או לאחסן עד יומיים בקירור.

לאפייה

6

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים אקליירים, מעבירים על האקלייר מזלג רטוב מעט ליצירת פסים. אופים מיד במשך 10 דקות.

7

מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים עוד 25-30 דקות. מכבים את התנור ופותחים מעט את דלתו כדי שהאקלייר יתייבש, עוד רבע שעה בערך.

להרכבת המנה

8

חותכים את האקליירים לאורכם ומזלפים לתוכם פטה כבד. מגישים עם קונפיטורת תות.