מתכון

ארטישוק בוויניגרט צלפים

רוטב קיסר עשיר בצלפים, שום ומיץ לימון, שכל כך מחמיא לארטישוק

1,073 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
ארטישוק בוויניגרט צלפים של מיכל מוזס. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)
ארטישוק בוויניגרט צלפים של מיכל מוזס. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)

שימו לב: כדי שהארטישוקים יישארו בהירים, מוסיפים למי הבישול מיץ לימון וקמח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לארטישוקים

לוויניגרט צלפים ופרמזן

להגשה

אופן ההכנה

מבשלים את הארטישוקים

1

מסירים מהארטישוקים את הגבעול, חותכים את ה-1/3 העליון של העלים וחוצים את הארטישוקים לאורכם. מניחים בסיר, יוצקים עליהם מיץ לימון, מפזרים קמח ומכסים במים. מניחים על הארטישוקים משקולת (למשל צלחת קטנה), כך שיהיו טבולים במים ולא יצופו. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך.

2

מסננים ומסירים בעזרת כפית את הזיפים הקטנים שמכסים את ליבת הארטישוק. מצננים לטמפרטורת החדר. עדיף להכין ביום ההגשה.

מכינים ויניגרט צלפים

3

מעבדים את כל חומרי הוויניגרט בעזרת מוט ריסוק ידני (או במעבד מזון) לתחליב חלק ואחיד. שומרים במקרר עד שבוע.

מגישים

4

מניחים את רבעי הארטישוק בצלחת הגשה. מזלפים מעל ויניגרט, מעטרים בעלי רוקט ומגישים.

גיוונים:
· ארטישוק וסלמון מעושן בוויניגרט צלפים: משבצים רצועות סלמון מעושן בין רבעי הארטישוק.
· למסיבה קטנה: חולטים רק 4 ארטישוקים בסיר עם מים רותחים, כף קמח ומיץ מלימון אחד. את הוויניגרט המופלא שווה להכין בשלמותו ולשמור במקרר לשימושים נוספים.
· לקיסר אמיתי: מכינים סלט חסה ומוסיפים קרוטונים תוצרת בית.