מתכון

באן מי בטן חזיר

תבשיל בטן חזיר בבישול ארוך עם פלפל שאטה וכוכבי אניס

2,885 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
באן מי בטן חזיר של אייל ושי קיצ'ס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
באן מי בטן חזיר של אייל ושי קיצ'ס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

את התבשיל שעומד בלב הסנדוויץ’ הווייטנאמי אפשר להכין גם מבטן חזיר וגם מספריבס — אלה נתחים קרובים ולכן דומים מאוד בטעמם. בשר הבטן שומני יותר ויוליד מנה יותר עשירה. שלא כמו בשר בקר, המלחה של בשר חזיר לא מקשה אותו, להיפך: הבשר המומלח מסוגל לספוח אליו יותר מנוזלי הבישול והופך לרך ועסיסי.

4 כריכים מ-2 בגטים חצויים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה מלח

לבישול

להגשה

אופן ההכנה

משרים ומבשלים את הבשר

1

מערבבים את חומרי המשרה עד שהסוכר והמלח נמסים במים. מוסיפים את הבשר ומשרים שעתיים במקרר.

2

מלהיטים מחבת משומנת. מוציאים את הבשר מהמשרה ומנערים כדי להיפטר מהנוזלים. צורבים את הבשר במחבת 4-3 דקות מכל צד עד שהוא מקבל גוון זהוב.

3

מעבירים את הבשר לסיר המתאים לגודלו, מוסיפים תבלינים ויוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים שעתיים.

4

מעבירים את הבשר לקופסה אטומה ומקררים במשך לילה (השהות במקרר מקלה מאוד על החיתוך).

סמוך להגשה צורבים את הבשר ומרכיבים את הכריך

5

מלהיטים מחבת משומנת, פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ וצורבים כדקה מכל צד.

6

מורחים צד אחד של הבגט ברוטב צ’ילי חריף וצד שני במיונז. מניחים גזר מוחמץ, בשר, כוסברה, כרוב מוחמץ, בצל ירוק, פלפל חריף ובצל סגול.