מתכון

בבקה גזר

אתם הולכים להתאהב מעל הראש בעוגה הבחושה והמרשימה הזו

14,668 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
בבקה גזר של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק
בבקה גזר של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים את האגוזים בתנור בחום של 150 מעלות במשך 25 דקות.

2

מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה, תוך כדי ערבוב בלקקן, את הקמח. מוסיפים את הגזר ומערבבים בלקקן.

3

יוצקים לבלילה את השמן וממשיכים לערבב בקיפול זהיר. מוסיפים באותו אופן את האגוזים, האבקות והתבלינים.

4

משמנים ומקמחים קלות את תבנית האפייה, יוצקים את הבלילה לתבנית עד ארבע חמישיות מגובהה. אופים בתנור בחום של 150 מעלות כ-50 דקות, עד שסכין קטנה שנועצים בעוגה יוצאת יבשה.

5

על העוגה להתקרר היטב לפני ההגשה כדי שלא תתפורר בפריסה.