מתכון

בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים

עוגת סולת קלאסית שבבסיסה סבלה צנוברים פריך. אל הבסבוסה מצטרפים משמשים, שכדאי לנצל בעונה מהר לפני שייגמר

דצמבר 2018
בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

אם אתם רוצים לקצר תהליכים ותרו על הסבלה ורק פזרו מעל חופן צנוברים קלויים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבסבוסה

לסבלה צנוברים

אופן ההכנה

מכינים את הסבלה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הסבלה למעט החלמונים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק (כ־40 גרם לכל כלי) בכלים אישיים בקוטר 12 ס"מ ואופים כ־10 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומושחים את הבצק ודפנות הכלי בטחינה גולמית. מנמיכים את חום התנור ל־150 מעלות.

מכינים את הבסבוסה

2

טורפים את כל מרכיבי הבסבוסה למעט החמאה בקערה. ממיסים את החמאה, מוזגים אותה לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לכלים האישיים עם הסבלה (כ־80 גרם לכל כלי). מסדרים חצאי משמשים מעל ואופים כ־18 דקות עד שהבסבוסה מזהיבה. יוצקים סירופ סוכר בנדיבות.