מתכון

בצק פסטה של פעם

הבצק הבסיסי ביותר לפסטה שמקורו בטוסקנה. אין בו ביצים, רק מים וקמח שיוצרים בצק גס ויבש. מרדדים ומעצבים אותו ביד

12,981 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
בצק פסטה של פעם | צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
בצק פסטה של פעם | צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

מכיוון שהבצק הזה מרודד ומעוצב ביד (מצוין למי שאין לו מכונת פסטה בבית או למי שלא מעז להוציא אותה מהארון) והוא מפיק פסטות עבות ומחוספסות יותר כמו פיצ’י או אורקייטה. אל תוותרו על השימוש בקמח סמולינה, שמדמה את המרקם הגס של הבצק הכפרי הטוסקני – בלעדיו ייצא לכם בצק רך מדי. כמו כן אל תתפתו להשתמש במיקסר – הבצק הזה צריך לספוח את המים בהדרגה כדי להגיע למרקם האופטימלי. אבל אל חשש: תהליך הלישה די פשוט וקצר.

לאחר הכנת הבצק אפשר לשדך אותו למאפה פסטה ברוטב בולונז או להכין ממנו אורקייטה שמבשלים עם קציצות ברוטב עגבניות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את שני סוג הקמח ועורמים אותם על משטח עבודה. יוצרים במרכז גומה גדולה ויוצקים לתוכה מים. מערבבים קלות בעזרת מזלג, בתנועות איטיות מהמרכז כלפי חוץ, להטמעת המים בקמח.

2

ברגע שאי אפשר לערבב יותר עם המזלג לשים ביד עד להיווצרות בצק. ממשיכים ללוש בתנועות קיפול ולחיצה כ-3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד, אלסטי ויבש יחסית.

3

מכסים במגבת ומקררים 30 דקות לפני העיצוב. אם רוצים, מקפיאים אחרי הרידוד והעיצוב.