מתכון

ברווז בדבש ודובדבנים חמוצים

הברווז יוצא מהצלייה שזוף ויפה, ובעל טעמים מתקתקים וחמצמצים בזכות הדובדבנים החמוצים שמוסיפים עוד גוון טעם למנה

דצמבר 2018
ברווז בדבש ודובדבנים חמוצים של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
ברווז בדבש ודובדבנים חמוצים של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

שימו לב שבמתכון זה צריך להתחיל בהכנות יום קודם ולהשרות את הברווז ללילה בבריין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבריין

אופן ההכנה

1

מנקים את הברווזים מנוצות יום לפני הצלייה: אפשר לשרוף את שאריות הנוצות בברנר או לנקות אותן עם סכין ומים חמים.

2

מכינים את הבריין: מחממים מים בסיר עם סוכר, מלח ודבש עד שהסוכר נמס. מצננים. מכניסים את הברווז לסיר כשהחזה כלפי מטה והברווז מכוסה בנוזלים. משרים ללילה. מוציאים את הברווז מהבריין כשעה לפני שהוא נכנס לתנור, שוטפים ומייבשים היטב.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מסננים את הדובדבנים מהנוזל ושומרים את הנוזל בצד.

4

מניחים את הירקות בתבנית צלייה עמוקה, מניחים מעל רשת ועליה את הברווז כשהחזה כלפי מטה. מושחים את הברווז בכף דבש. אופים כ־40 דקות עד שהברווז שחום.

5

הופכים את הברווז בעדינות, מורחים בכף דבש ומוסיפים את הדובדבנים – מניחים את חלקם בתבנית עם הירקות ואת חלקם מכניסים לתוך הברווז. צולים כ־20 דקות.

6

מצמצמים את נוזל הדובדבנים על אש קטנה עד שהוא מסמיך.

7

מגישים את הברווז עם הירקות ומוזגים מעל את הרוטב המצומצם.