מתכון

ברוסקטת דג מעושן

עישון ביתי של דג אינו עסק מסובך. מחבת, מלח, עשבי תיבול ונייר אלומיניום הם כל מה שצריך

3,207 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
ברוסקטת דג מעושן של תומר טל. צילום: רן בירן
ברוסקטת דג מעושן של תומר טל. צילום: רן בירן

את הטעם אי אפשר להשוות לדג שתרכשו במעדנייה. כאן הוא מוגש על ברוסקטת חלה, שקיבלה ליטוף של אריסה ושמנת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. עוטפים ראש שום בנייר כסף ואופים כ־20 דקות. נפטרים מנייר הכסף וסוחטים את שיני השום לקערית.

2

במקביל מלהיטים מחבת ברזל וחורכים חציל כ־7 דקות מכל 4 הצדדים עד שהקליפה חרוכה וקשה. קולפים ומניחים במסננת.

3

מכינים קערת מי קרח. מניחים ביצים בסיר קטן מלא מים ומביאים לרתיחה, מבשלים 4 דקות מרגע הרתיחה ומוציאים מיד למי הקרח.

4

מרפדים מחבת בשכבת מלח גס ומזליפים כמה טיפות שמן זית. מניחים מעל המלח עשבי תיבול ומכסים במלח גס (ממש קוברים את העשבים). מכסים ביריעת נייר כסף ומחוררים אותה במזלג.

5

מחממים את המלח מעל להבה גבוהה. כשהוא חם מניחים מעליו דגים ומכסים את המחבת. מעשנים 6 עד 8 דקות. מסירים מהאש, נפטרים מהעור ומפרקים את הדג לנתחים גסים.

6

קולים פרוסות חלה במחבת יבשה להזהבה. מורחים אותן באריסה ובשמנת ומניחים מעל בשר חציל ושום. מסדרים נתחי דג מעושן, רבעי ביצים ובצל מוחמץ, מפזרים מלח ופלפל שחור ומגישים.