את הטעם אי אפשר להשוות לדג שתרכשו במעדנייה. כאן הוא מוגש על ברוסקטת חלה, שקיבלה ליטוף של אריסה ושמנת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות. עוטפים ראש שום בנייר כסף ואופים כ־20 דקות. נפטרים מנייר הכסף וסוחטים את שיני השום לקערית.
2
במקביל מלהיטים מחבת ברזל וחורכים חציל כ־7 דקות מכל 4 הצדדים עד שהקליפה חרוכה וקשה. קולפים ומניחים במסננת.
3
מכינים קערת מי קרח. מניחים ביצים בסיר קטן מלא מים ומביאים לרתיחה, מבשלים 4 דקות מרגע הרתיחה ומוציאים מיד למי הקרח.
4
מרפדים מחבת בשכבת מלח גס ומזליפים כמה טיפות שמן זית. מניחים מעל המלח עשבי תיבול ומכסים במלח גס (ממש קוברים את העשבים). מכסים ביריעת נייר כסף ומחוררים אותה במזלג.
5
מחממים את המלח מעל להבה גבוהה. כשהוא חם מניחים מעליו דגים ומכסים את המחבת. מעשנים 6 עד 8 דקות. מסירים מהאש, נפטרים מהעור ומפרקים את הדג לנתחים גסים.
6
קולים פרוסות חלה במחבת יבשה להזהבה. מורחים אותן באריסה ובשמנת ומניחים מעל בשר חציל ושום. מסדרים נתחי דג מעושן, רבעי ביצים ובצל מוחמץ, מפזרים מלח ופלפל שחור ומגישים.