מתכון

בריוש במילוי קרם שקדים

גרסה האלמותית לבריוש, ממולאים בקרם חלק של שקדים ורום

7,455 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
בריוש במילוי קרם שקדים. צילום: דניאל לילה
בריוש במילוי קרם שקדים. צילום: דניאל לילה

בן עמי ברתיני-שביט מביא את הגרסה האלמותית שלו לבריוש וממלא אותה בקרם חלק של שקדים ורום

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק:

למלית שקדים:

להברשה:

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים לבצק למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים חמאה בהדרגה, בכל פעם 3-2 קוביות קטנות, ולשים עד שהיא נטמעת בבצק.

2

לשים עוד 5 דקות אחרי שכל החמאה נטמעת בבצק. מכסים ושמים במקרר למשך הלילה.

3

מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים למקרר עד השימוש.

4

מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-10 כדורים, ומרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן בעובי 5 מ”מ, אורך 12 ס”מ ורוחב 6 ס”מ.

5

מורחים על כל מלבן כ-60 גרם קרם שקדים. מקפלים את 2 הרבעים החיצוניים של המלבן פנימה, עד שהם נפגשים במרכז. את המלבן שהתקבל מקפלים לשניים לאורכו.

6

את המלבן החדש שנוצר מקפלים שוב לשניים לרוחבו.

7

מכניסים בעדינות את מלבני הבצק שהתקבלו לתוך תבניות בריוש או לקוקוטים אישיים חד-פעמיים, כך שהשוליים מבצבצים. מניחים בצד עד שהם מכפילים את נפחם (כחצי שעה).

8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

מברישים את הבריושים בביצה, ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.