החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים חלב בסיר ל־28־32 מעלות. מוסיפים אשל או גיל ומערבבים היטב. מניחים בטמפרטורת החדר 36־48 שעות (ככל שמזג האוויר קר יותר, יידרש לתהליך יותר זמן), עד שהגבן מסמיך מאוד למרקם המזכיר ג'לי. לא מערבבים את תוכן הסיר.
2
מעבירים את הסיר עם הגבן למקרר ל־3־4 שעות, עד שהגבן מתקרר לגמרי.
3
מרפדים מסננת בחיתול בד או במגבת כותנה שלא משאירה סיבים ומניחים את המסננת מעל סיר או קערה עמוקה (המסננת צריכה להיות רחוקה מתחתית הסיר או הקערה). מניחים את הגבן הקר במסננת ומשהים במקרר ללילה, עד קבלת מרקם של גבינה כחושה.
המתכון מתוך הספר "בייקרי 365 וחברים" של דרור כהן, הוצאה עצמית, 216 עמ', 149 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: bakery365.co.il