מתכון

דגים קטנים כבושים

קל ומהיר: שכשוך קצר בנוזלי הכבישה, והדגים מוכנים לאכילה

3,503 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
דגים קטנים כבושים של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דגים קטנים כבושים של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הכבישה המהירה במלח תתאים גם לדגים גדולים יותר כמו דניס ובורי, אבל הכוכבים האמיתיים של הצנצנת הם דגיגים כמו סרדינים ואנשובי. אם לא מגישים מיד, מעבירים אותם לצנצנת מלאה בשמן, שמעניק להם חיים ארוכים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנוזל הכבישה

לצנצנת

אופן ההכנה

1

מפזרים 3 כפות מלח גס על מגש שטוח, מניחים עליו את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מעבירים למקרר ל־30 דקות.

2

מסירים את המלח מעל הדגים (לא שוטפים) בעזרת נייר סופג.

3

מערבבים את כל חומרי הכבישה בקערה.

4

מניחים את הסרדינים בתבנית ויוצקים עליהם את נוזלי הכבישה. חשוב שהם יהיו מכוסים לגמרי בנוזל. מניחים מחוץ למקרר למשך 15 דקות.

5

מסננים ומעבירים את הסרדינים לצנצנת. מוסיפים עשבי תיבול, פלפל ושום ומכסים בשמן זית וקנולה ביחסים שווים עד סוף הצנצנת.

6

שומרים עד חודש בצנצנת אטומה במקרר. רצוי להוציא מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה (השמן מתגבש בקירור ומקשה על חילוץ הדגים).