מתכון

דג טיקה

הרוטב העשיר והמתובל עוטף את הדג ונמסך בבשרו, כך שכל ביס הוא מפץ של ניחוחות וטעמים

17,258 בשלנים התעניינו במתכון זה
דג טיקה. צילום: shutterstock
דג טיקה. צילום: shutterstock

 

  • שעתיים (ועד יומיים) השריה

גיוון: עוף בטיקה מחליפים את הדג בקוביות פרגית, משרים באותו אופן וצולים 10 דקות עד שהעוף רך ומעט שחום מבחוץ.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב טיקה

להגשה

אופן ההכנה

משרים את הדג ברוטב טיקה

1

טוחנים ג'ינג'ר ושום במעבד מזון למחית. מוסיפים את שאר החומרים למעט היוגורט ומעבדים לאיחוד.

2

מעבירים לתבנית עמוקה (שתוכל להכיל גם את שיפודי הדג), מוסיפים יוגורט ומערבבים לאיחוד.

3

משרים את שיפודי הדג ברוטב למשך שעתיים ועד יומיים.

צולים ומגישים

4

מחממים תנור ל- 250 מעלות או מעבירים למצב גריל בטמפ' מקסימלית ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

מעבירים את השיפודים לתבנית (ללא הרוטב) וצולים 3-2 דקות מכל צד עד שהדג נאטם ומתרכך.

6

מטפטפים מעט מיץ לימון מעל השיפודים, מפזרים כוסברה ומגישים.