מתכון

דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק

הזוטא היא מאוד ישראלית. אמנם אנחנו משתמשים בה לתה אבל היא מאוד ארומטית ומעניינת, ואני אוהב לשלב אותה עם דגים

1,287 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

עזות הטעם של הזוטא משתלבת היטב עם העדינות של הדג. את הדג מאדים מעל מים עם זעתר ולימון, כך הוא סופג מעט מהטעמים ומהניחוח שלהם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מגררים את קליפת הלימון לקערית קטנה.

2

קוצצים עלים מ־1/2 צרור זוטא ומוסיפים לקערית. מוסיפים חמאה רכה, מלח גס ופלפל שחור ומערבבים. מכסים את הקערית בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

3

פורסים את הלימון, מרתיחים מים עם 1/2 צרור הזוטא הנותר ופרוסות הלימון ומניחים מעל סלסילת אידוי.

4

ממליחים את הדג, מניחים בסלסילת האידוי ומאדים 5־7 דקות (תלוי בעובי הנתח) עד שבשר הדג מלבין.

5

קוטמים את הקצוות של תרמילי הפול וחותכים למקטעים אלכסוניים של כ־2 ס"מ.

6

מרתיחים מים עם מלח בסיר קטן, מוסיפים את הפול וחולטים 2־4 דקות (תלוי במידת הטריות של הפול) עד שהפול רך אך נגיס.

7

מסננים ומעבירים לקערת מי קרח או שוטפים תחת מי ברז קרים לעצירת הבישול.

8

 ממסים את החמאה המתובלת במחבת, מניחים פול ודג בצלחת הגשה ויוצקים עליהם את החמאה.