מתכון

דג תוניסאי אפוי בבצק

טייק על כריך תוניסאי - במקום להגיש בלחמנייה, עוטפים את הדג בבצק עם לימון כבוש ואריסה ואופים

24,283 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
דג תוניסאי אפוי בבצק של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
דג תוניסאי אפוי בבצק של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשחת לימון כבוש ואריסה

לבצק

אופן ההכנה

מכינים את הצבק

1

מערבלים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ־7 דקות עד לקבלת בצק רך ולא דביק. מכסים במגבת ומתפיחים כ־40 דקות. אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה אחרי ההתפחה ולהשתמש יום למחרת.

מכינים משחת לימון כבוש ואריסה

2

מערבבים את מרכיבי המשחה.

3

מרתיחים מים בסיר וחולטים בצל ירוק במשך דקה. מעבירים לקערה עם מי קרח.

4

חורצים שלושה חריצים בכל צד של הדגים ומורחים אותם היטב לכל אורכם במשחה. מורחים גם את בטן הדגים במשחה.

5

מחממים תנור ל־250 מעלות. מחלקים את הבצק ל־4 ומקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים כל חתיכת בצק למלבן בגודל הדג + מחצית מגודלו ובעובי 1 ס״מ ומניחים את הדג לאורכו. סוגרים סביבו את הבצק ומהדקים היטב. הדג מתאדה בתוך הבצק ולכן חשוב להימנע מחורים.

6

מסובבים את הדג כך שהתפר יהיה בחלקו התחתון ומלפפים את הבצק עם הבצל הירוק החלוט.

7

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־10 דקות עד שהבצק זהוב. ממתינים 5 דקות עד ההגשה.