זהו מיץ ענבים שמצמצמים למרקם של סירופ – קצת כמו סילאן, אבל טעמו עדין (ומעט חמצמץ יותר) משל סילאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
סוחטים ענבים במסחטת מיצים או טוחנים במעבד מזון; אם משתמשים במעבד מזון - מסננים את הנוזל שהתקבל דרך בד חיתול.
2
מעבירים את המיץ לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה גבוהה תוך כדי קיפוי הקצף עד שהנוזל מצטמצם לחצי מהנפח המקורי. מנמיכים להבה ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם לכרבע מהכמות המקורית ומסמיך; מטפטפים מעט מהדיבס על צלחת קרה וממתינים דקה עד שהוא מתקרר. בעזרת האצבע יוצרים שביל בטיפת הדיבס: אם השביל נשאר פתוח - הדיבס מוכן. אם השביל נסגר ממשיכים לבשל ובודקים שוב לאחר 5 דקות. שימו לב: מרגע שמנמיכים את האש יש להשגיח על הדיבס – כמו קרמל גם הוא עלול להישרף מהר מאוד. הדיבס נשמר עד שנה.