מתכון

דניס אפוי במלח עם טליאטלה ברוטב עגבניות ובזיליקום

מנה קלה, מהירה וטעימה לכל המשפחה

2,138 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
דניס אפוי במלח עם טליאטלה ברוטב עגבניות ובזיליקום של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי
דניס אפוי במלח עם טליאטלה ברוטב עגבניות ובזיליקום של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדגים

לפסטה ברוטב עגבניות

אופן ההכנה

לרוטב עגבניות ובזיליקום

1

מטגנים את השום והצ'ילי בשמן זית חצי דקה. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש קטנה עד שהעגבניות "נמסות". מתבלים במלח, פלפל גרוס ועלי בזיליקום.

לפסטה

2

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומערבבים עם הרוטב. מעבירים לקערות הגשה.

לדגים

3

מסדרים את פרוסות הלימון, השום והתימין בבטן הדג. מתבלים את הדג במעט פלפל גרוס. מכסים את הדגים במלח כיסוי מלא ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 20 דקות. מסירים בזהירות את שכבת המלח. מקלפים את העור ומסירים את בשר הדג. מניחים את בשר הדג מעל הפסטה ומזליפים מעט שמן זית.