מתכון

הולנדייז למתחילים

רוטב שדומה מאוד להולנדייז במרקם ובטעם, רק שהוא הרבה יותר חסין בפני תקלות וקל להכנה

15,142 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
רוטב הולנדייז. צילום: shutterstock
רוטב הולנדייז. צילום: shutterstock

גיוון: מערבבים פנימה עשבי תיבול קצוצים, למשל שמיר או טרגון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים פרט לחמאה בסיר קטן וטורפים תוך כדי חימום על להבה בינונית-נמוכה 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך.

2

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים. מתבלים ושומרים במקרר.

לפני ההגשה

3

מחממים את הרוטב בעדינות (מומלץ על ביין מארי או על הלהבה הקטנה ביותר) תוך כדי ערבוב במטרפה עד שהרוטב חם אך בלי שירתח. לחילופין מורחים את הרוטב על הביצה ומחממים תחת הגריל עד השחמה.