מתכון

הסחוג של ארז

תוספת של גרגרי כוסברה כתושים למחית מעניקה לה המון טעם. הרציניים יכולים להוסיף עוד צ'ילי

ספטמבר 2019
הסחוג של ארז של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
הסחוג של ארז של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

חורצים איקס בחלק התחתון של העגבניות ומניחים בתבנית יחד עם פלפל צ'ילי.

3

צולים כ- 30 דקות עד שהפלפל החריף והעגבניות מעט משחימים, מתרככים והקליפה נפרדת מהם בקלות. מצננים בקופסה אטומה.

4

קולפים את הפלפל והעגבניות, חוצים את הפלפל ונפטרים מהגרעינים.

5

מעבירים את הירקות למעבד מזון. מוסיפים 3 כפות שמן זית, כוסברה, שום וזרעי כוסברה וטוחנים לעיסה אחידה.

6

מעבירים לצנצנת, מכסים במעט שמן זית ושומרים 4-3 ימים במקרר.