מתכון

ופל בלגי עם פטל

סוד קסמו של הוופל בניגודים המשלימים: קר וחם, יבש ועסיסי, פריך ונימוח. הפטל מוסיף טוויסט למרקם וטעם חמצמץ

9,938 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
ואפל בלגי עם פטל של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
ואפל בלגי עם פטל של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבלים את כל החומרים למעט הפטל במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בלילה חלקה וסמיכה. מקפלים פנימה את הפטל בעדינות.

2

מכסים ומתפיחים כשעה. התערובת אמורה להיות סמיכה מאוד וכמעט בצקית או כמו בצק מאוד דליל ודביק.

3

מחממים טוסטר להכנת ואפלים.

4

יוצקים למרכז הפלטה 2 כפות גדושות של בלילת בצק, שתכסה כמעט את הפלטה החמה. סוגרים (עכשיו הבצק ממלא את כל השטח) ואופים כ-4 דקות. מוציאים לצלחת הגשה, מוסיפים תוספות לפי החשק (גלידה, קצפת, פירות, סירופ ואגוזים) ומגישים.