מתכון

וופל בלגי מלוח ובריא

גרסה מלוחה לוופל בלגי: הופכים את הוופל לבסיס יצירתי למנות כמו וופל פיצה וזוכים בארוחת בוקר מעולה של שבת

9,255 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
וופל בלגי מתוק או מלוח של רינת צדוק. צילום: שני בריל
וופל בלגי מתוק או מלוח של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מנפים קמח כוסמין ואבקת אפייה לקערה.

2

טורפים בקערה אחרת ביצים, סוכר, שמן, מלח, חלב וחמאת קקאו, זיתי קלמטה, העגבניות, התרד ומוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים לתערובת סמיכה.

3

מחממים מחבת וופל בלגי על אש בינונית ומשמנים בשמן זית או חמאה. יוצקים כף בכל ריבוע כך שהבלילה תכסה את כל המחבת וסוגרים את המכסה. מטגנים כדקה מכל צד עד שהוופל משתחרר בקלות. מגישים עם תוספות (לא חובה).