מתכון

זעתר כבוש

בלבנט נהוג לכבוש את עלי הזעתר ולהגיש אותם כחלק משולחן המזטים

22,824 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
זעתר כבוש של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
זעתר כבוש של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

קיימות הרבה גרסאות שבהן הזעתר נכבש עם תוספות שונות כמו קוביות גזר, שקדים ירוקים פרוסים ואפילו שעועית ירוקה. הגרסה הזאת היא הבסיסית ביותר והחביבה עליי. מגישים את הזעתר הכבוש כמו שהוא, כתוספת מעל צלחת לאבנה, משתמשים בו כמרינדה לדגים כבושים או לעופות לפני הצלייה ואפילו כרוטב לסטייק או דג.

צנצנת בנפח של כ־1 ליטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים עלי זעתר ומניחים לייבוש קל מהמים על מגבת.

2

מניחים בצנצנת שכבה נדיבה של עלי זעתר, מעליהם מסדרים פרוסות לימון, פרוסות שום ופרוסות פלפל חריף. מפזרים מעט מלח ומניחים שוב שכבת עלי זעתר, לימון, שום ופלפל חריף. ממשיכים כך עד שממלאים את הצנצנת.

3

דוחסים בעזרת כף היד את תכולת הצנצנת ומכסים בשמן זית עד לקצה הצנצנת. סוגרים את המכסה ומניחים במקום קריר ומואר למשך 20 ימים. אחרי הפתיחה מקפידים ששמן תמיד יכסה את התכולה.