מתכון

חומץ פטל

חומץ טעים במיוחד עם נוכחות פרי בולטת שכיף לתבל איתו סלטים, מנות דגים קרות, אנטיפסטי וגבינות

3,640 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חומץ פטל של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חומץ פטל של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אחסון: החומץ יישמר בבקבוק או בצנצנת אטומה בפינה מוצלת שנה ויותר.

אופן הגשה: יכול להחליף חומץ בסלט, לתבל גספצ'ו, דגים נאים, כתוספת למרנג ברגעי ההקצפה האחרונים ועוד.

עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים פטל במים קרים בעדינות ומסירים מעליו לכלוך. מניחים את הפטל בצנצנת מעוקרת.

2

מחממים חומץ בסיר קטן עד שמופיעות בועיות אוויר קטנות ומיד מסירים מהאש מבלי להביא לרתיחה.

3

יוצקים את החומץ על הפטל, מכסים בבד את הצנצנת ואז סוגרים את המכסה. מניחים במקום קריר ויבש למשך שבועיים. מדי יום מנענעים את הצנצנת לערבוב. לאחר שבועיים מסננים את החומץ דרך מסננת מרופדת בבד חיתול. יוצקים לבקבוקים קטנים ואוטמים את המכסים.