מתכון

חזה מולארד אפוי על פחמים

שף גילי בן משה מגיש מנת מנגל של חזה מולארד בניחוח הדרים, שום, למון גראס וסילאן

9,343 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
חזה מולארד אפוי על פחמים בהדרים, שום, למון גראס וסילאן של שף גילי בן משה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג נועה קנריק
חזה מולארד אפוי על פחמים בהדרים, שום, למון גראס וסילאן של שף גילי בן משה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג נועה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את שמן הזית עם הסילאן, השום, היין, התבלינים ופירות ההדר לתערובת אחידה. מניחים את נתחי חזה המולארד בתוך המשרה ומעסים בה היטב את הנתח.

2

מניחים את חזה המולארד בנייר כסף, מניחים מעליו חלק מפיסות ההדרים והשום מתוך המשרה וסוגרים היטב את נייר הכסף. יוצרים חורים בסכין בצד החזה דרך נייר הכסף, ומשפדים את הנתח בגבעולי למון גראס בצורת איקס, גבעול מכל צד.

3

מניחים כמה רצועות של ההדרים שנותרו על הגחלים – כך יהיה לנתח טעם של הדרים מעושנים.

4

צולים את חזה המולארד העטוף על מנגל פחמים מעל רשת למשך כ-20 דקות. הופכים מדי פעם כדי שהנתח ייצלה מכל צדדיו (חשוב שהנתח לא יבושל יותר מדי ויגיע למידת עשייה מדיום).

5

פותחים את נייר הכסף, פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומגישים.