מתכון

חטיפי במיה פריכים מתובלים

במקום לנשנש בוטנים או חטיפים מלוחים ליד הבירה, אפשר להכין את חטיפי הבמיה האלו

5,559 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
חטיפי במיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חטיפי במיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הם פריכים, מלאים בטעם והרבה פחות מכבידים או מזיקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־ 150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים במיה עם שמן זית עד שכל פרוסות הבמיה עטופות בשמן. בקערה נפרדת מערבבים את כל יתר החומרים לתערובת אחידה ושופכים על הבמיה. מערבבים עד שהבמיה כולה עטופה בתערובת הקמח.

2

מעבירים את הבמיה לתבנית בשכבה אחת (מקפידים שפרוסות הבמיה לא יעלו זו על זו), מכניסים לתנור וצולים 15 דקות. מערבבים בעזרת כף עץ וצולים 10 דקות נוספות או עד שהבמיה יבשה ופריכה.