מתכון

חטיפי גבינה מלוחים

אי אפשר להפסיק: חטיפים מלוחים, קטנים, פריכים וממכרים לא רק בזכות הגבינה אלא בעיקר הודות לתיבול המיוחד

64,586 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
חטיפי גבינה מלוחים של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי
חטיפי גבינה מלוחים של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי

במתכון המקורי עושים שימוש בגבינת צ'דר מתובלת בתערובת המכונה Everything Bagel. כאן הוספנו את התיבול לגבינה בנפרד וחיזקנו אותו בעזרת מעט זרעי חרדל, שמוסיפים חריפות נעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2

שמים את כל החומרים למעט מים בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לפירורים גדולים. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים 2 כפות מים נוספות.

3

מאחדים את התערובת ידנית ומרדדים על משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 8 מ"מ. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל 2 ס"מ. מסדרים את הריבועים בתבניות במרווחים של כ־1 ס"מ וזורים מעט מלח למעלה.

4

אופים כ־15 דקות עד שהריבועים מזהיבים ותופחים מעט.

5

מצננים על רשת לטמפ' החדר ומעבירים לקופסה אטומה היטב. הריבועים נשמרים כשבוע מחוץ למקרר.