• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • אפייה
  • סופשבוע טעים
  • עשר דקות
  • מתכונים לקיץ
  • עוד
    • מרקים
    • בריא
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול
    • תוכן מקודם

חלת בריוש במילוי גבינות

מקודם

כדורים חמודים מבצק עשיר וחמאתי, שכל אחד מהם מחביא גבינות נמסות

61,549 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאת ליאור משיח
מאי 2020
חלת בריוש במילוי גבינות של ליאור משיח, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל
חלת בריוש במילוי גבינות של ליאור משיח, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל
  • חלה אחת
  • 3 ורבע שעות + התפחה
  • קל
  • כשר
  • אפייה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

בצק בריוש הוא רך יותר מבצק חלה רגילה, לכן ויתרתי על הקליעה ואפיתי את החלות בצורת כדורים ממולאים שכיף לתלוש. אפשר להוסיף למלית עוד תוספות שאוהבים – פסטו, עגבניות מיובשות, בצל מקורמל ועוד. כמו חלה רגילה, גם את החלה הזאת לא חייבים לאפות בתבנית, אבל זה עוזר לשמור על צורה יפה.

הכמות תספיק לחלה אחת גדולה בתבנית עגולה בקוטר 30-28 ס"מ או 3 חלות בתבנית אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מים, חלב, ביצים ושמרים במשך 2 דקות במהירות איטית. מוסיפים סוכר ומלח ולשים על מהירות בינונית 10 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש מאוד. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה ולשים עד שהן נטמעות בבצק והוא חלק, מבריק ונאסף סביב וו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בשקית נקייה ומתפיחים במקרר במשך לילה.

מכינים מלית

2

מערבבים גבינות לתערובת אחידה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

3

מחלקים את הבצק ל-10 חלקים (במשקל של כ-100 גרם כל אחד). מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בצד ל-5 דקות. מקמחים מעט את המשטח ומרדדים כל כדור לעיגול בצק בעובי חצי ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית ואוספים את שולי הבצק מעל המלית,כך שנוצר כדור קטן של בצק ממולא. מסדרים את הכדורים בתבנית.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מברישים את החלות בביצה טרופה ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים. מברישים שוב בביצה, זורים למעלה סוכר גבישי ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלה מזהיבה יפה.


  • קל
  • כשר
  • אפייה
  • חלה
  • חלבי
  • גבינות
  • מתכונים לשבת
  • לחמים לשבועות
  • מאפים לשבועות
  • לחם
  • מתכונים לשבועות
  • מתכוני שבועות לילדים
  • אוכל יהודי
  • חלה ממולאת
  • מתכונים ממומנים
  • מתכוני שבועות של המחלבה מבית יצחק
  • מארחים עם המחלבה מבית יצחק

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
  • Thespoiler.co.il
© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2022
Designed, Developed and Powered by RGB Media