מתכון

חמוצים קלאסיים מהמטבח הווייטנאמי

הם לא דורשים התססה ומוכנים לאכילה כמעט מיד, מושלמים לכריכים או לצד ירקות צלויים או טריים, דג או בשר

1,840 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חמוצים וייטנאמיים של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
חמוצים וייטנאמיים של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנוזל הכבישה

אופן ההכנה

1

פורסים את הפפאיה והגזרים לרצועות דקות (בעזרת דסקית ייעודית של מעבד המזון או קולפן ז'וליאנים). מניחים בקערה, מפזרים את המלח ומשהים שעה בטמפרטורת החדר עד שהירקות רכים ומגירים נוזלים.

2

מערבבים את מרכיבי נוזל הכבישה בקערה רחבה, מסננים את הירקות ומעבירים לקערת נוזלי הכבישה. משהים 2־3 שעות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. החמוצים נשמרים עד שבועיים במקרר (אחר כך הם יאבדו את המרקם המוצק אך יהיו עדיין טובים למאכל).