החומרים טבלת מידות ומשקלות
לנוזל הכבישה
אופן ההכנה
1
פורסים את הפפאיה והגזרים לרצועות דקות (בעזרת דסקית ייעודית של מעבד המזון או קולפן ז'וליאנים). מניחים בקערה, מפזרים את המלח ומשהים שעה בטמפרטורת החדר עד שהירקות רכים ומגירים נוזלים.
2
מערבבים את מרכיבי נוזל הכבישה בקערה רחבה, מסננים את הירקות ומעבירים לקערת נוזלי הכבישה. משהים 2־3 שעות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. החמוצים נשמרים עד שבועיים במקרר (אחר כך הם יאבדו את המרקם המוצק אך יהיו עדיין טובים למאכל).