מתכון

טאג'ין לחי עגל עם עגבניות, דבש ושומר בר

שילוב הטעמים שנוצר בחיבור בין עגבניות לאניס, דבש ובשר לחי מאוד מוכר לחובבי המטבח המרוקאי

9,028 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טאג'ין לחי עגל עם עגבניות, דבש ושומר בר
טאג'ין לחי עגל עם עגבניות, דבש ושומר בר

 

יוסי שטרית: "שילוב הטעמים שנוצר בחיבור בין עגבניות לאניס, דבש ובשר לחי מאוד מוכר לחובבי המטבח המרוקאי. כאן הוספתי קוביות דלעת, שמדגישות את המתיקות של התבשיל, וגבעולים של שומר בר, שעכשיו מתחילה עונתו והיא תימשך לפחות עד פברואר — כן כן, צאו לקטוף! זה משתלם. כשאין שומר בר, אפשר להשתמש בטרגון ובזרעי שומר."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעגבניות צלויות:

לתבשיל:

אופן ההכנה

מבשלים את הבשר בישול ראשוני:

1

מניחים לחי בסיר עם שפע מים קרים, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים שעתיים עם כיסוי. מצננים את הנתח לטמפ' החדר וחותכים לנתחים בגודל אגרוף (8 ס"מ).

צולים את העגבניות:

2

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מערבבים דבש ושמן זית בקערה, מוסיפים עגבניות ומערבבים עד שהן מתכסות לגמרי בתערובת. מתבלים במלח ומסדרים בתבנית.

4

צולים 20 דקות עד שהעגבניות משחימות.

מכינים את התבשיל:

5

מסדרים בסיר או בטאג'ין את נתחי הבשר ואת העגבניות עם הנוזלים שניגרו מהם במהלך הצלייה. מוסיפים קוביות דלעת, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מוסיפים קינמון, מלח, עלי שומר, ענף שומר וג'ינג'ר ומבשלים שעה על להבה ללא כיסוי. מערבבים מדי פעם.

6

מתקנים תיבול ומגישים חם.

גיוונים:

  • ניתן להמיר את עלי השומר ב-2 גבעולי טרגון.
  • ניתן להמיר את השומר בר ב- 1 כף זרעי שומר קלויים.