מתכון

טארט לאבנה, משמשים ולדר

לאבנה קרמית הופכת כאן למלית טארט, ומתיקות הדבש מאזנת את טעמי הלאבנה. התוצאה היא פרשנות לבנטינית לטארט הצרפתי

2,290 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
טארט לאבנה, משמשים ולדר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
טארט לאבנה, משמשים ולדר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון בפולסים לפירורים גדולים. אוספים בידיים לאיחוד ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה.

2

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לדיסקית בעובי של כ־2 מ"מ ומעבירים למקרר ל־¼ שעה. מחממים תנור ל־170 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית טארט ומהדקים אותו לתחתית ולשולי התבנית.

3

מחוררים את הבצק במזלג, מניחים מעליו נייר אפייה גזור לעיגול בקוטר התבנית, מפזרים מעל שעועית יבשה כמשקולת ואופים כרבע שעה. מוציאים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל־140 מעלות. מסירים את נייר האפייה והמשקולת.

מכינים את המלית

4

טורפים את מרכיבי המלית מלבד הלדר והמשמשים לתערובת חלקה. שופכים מחצית מהתערובת על קלתית הבצק, מפזרים מעל לדר (שומרים מעט בצד לקישוט), יוצקים מעל את יתרת המלית, מחזירים לתנור ואופים 25 דקות או עד שהמלית יציבה. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, עוטפים ומעבירים למקרר ללילה. מקשטים את הטארט בפרוסות משמשים ובלדר קצוץ.