טעמי הבצל המקורמל והעגבניות החרוכות מתקתקים ועשירים, ותוספת היוגורמה נותנת להם זריקת רעננות.
תבנית בקוטר 28 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך
למלית
להגשה
אופן ההכנה
מכינים בצק פריך
1
מערבלים קמח ופרמזן במיקסר עם וו גיטרה כדקה, עד לקבלת תערובת אחידה. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית, מוסיפים חמאה וממשיכים לערבל לקבלת תערובת פירורית. מגבירים את מהירות המיקסר לגבוהה, מוסיפים חלמונים וחלב ומערבלים לקבלת בצק אחיד.
2
משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית מתפרקת בקוטר 28 ס"מ.
4
מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ ומעבירים לתבנית. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית ומסירים את עודפי הבצק מהשוליים. אופים כ-8 דקות, עד שהבצק מתחיל להתייבש ומזהיב מעט. מצננים בטמפרטורת החדר
מכינים מלית
5
מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה, ללא מכסה, כחצי שעה, עד שהוא שחום ורך מאוד. מדי פעם מערבבים את הבצל ומוודאים שהוא לא נחרך. אם הוא מתייבש ומתחיל להיחרך, מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת.
6
מחממים תנור ל-220 מעלות.
7
מפזרים את הבצל המטוגן על הקלתית האפויה ומניחים מעליו עלי בזיליקום. מסדרים על הבזיליקום חצאי עגבניות כשהם מעט חופפים, כמו רעפים. זורים מעל פרמזן ומלח.
8
אופים כ-12 דקות עד שהעגבניות נחרכות היטב והגבינה נמסה לגמרי. מזלפים למעלה דבש ומפזרים עלי אורגנו. מגישים עם יוגורמה כבשים.