מתכון

טורטלי – כיסוני פסטה במילוי בשמל

הטורטלי הוא למעשה רביולי, ואין לבלבל אותו עם טורטליני, שהוא צורה אחרת של פסטה ממולאת. כאן הוא ממולא בבשמל גבינתי ומנחם

3,915 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טורטלי במילוי בשמל של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock
טורטלי במילוי בשמל של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשמל

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה או ידנית במשך 10 דקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה־שעה.

מכינים את הבשמל

2

מחממים את החלב בסיר קטן. ממסים את החמאה בסיר קטן נוסף. מוסיפים את הקמח לחמאה בבת אחת ומערבבים נמרצות עד שנוצרת רביכה. מוסיפים את החלב החם וממשיכים לערבב כ־5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים מיד את הגבינה ומערבבים. מסננים את התערובת ומעבירים למקרר.

מכינים את הפסטה

3

חותכים חתיכה מהבצק ומרדדים במכונת פסטה עד לעובי אחד לפני הדק ביותר. מניחים את פס הבצק על משטח עבודה מקומח ומסמנים את חציו. מניחים תלוליות מהמילוי במרווחים שווים בצדו האחד של הבצק, מקפלים מעל את הצד השני של הבצק ומהדקים. חותכים לריבועים בעזרת סכין גלגלת משוננת או סכין פיצה רגילה. מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול ומבשלים את הטורטלי במשך 3 דקות.