מתכון

טריו גבינת-נספרסו, מוס שוקולד חלב וגנאש

השילוב בין קפה לקינוחי גבינה ושמנת הוא קלאסיקה. טעם הקפה עובר כאן כחוט השני

ינואר 2016
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

כאשר משלבים בהם את קפה משובח התוצאה עוצמתית וארומטית במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס שוקולד חלב:

לגנאש נספרסו:

אופן ההכנה

מכינים קרם גבינה נספרסו

1

מערבבים גבינה וסוכר בקערה.

2

מערבבים ג’לטין וחלב בקערית מניחים בצד ל-10 דקות עד שהג’לטין סופח את החלב.

3

ממיסים קפה, שוקולד לבן וחמאה במיקרוגל, מערבבים היטב ומצננים 3-2 דקות. מוסיפים את הג’לטין ומערבבים. מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

4

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד ההרכבה.

מכינים מוס שוקולד חלב

5

ממיסים שוקולד חלב, חלב וחמאה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים לטמפ’ החדר.

6

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לשוקולד המומס. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ושומרים במקרר עד ההרכבה.

מכינים גנאש נספרסו

7

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וקפה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

מרכיבים את המנה

8

מזלפים את תערובת הגבינה לכוסות עד אמצע גובהן ומעבירים למקפיא ל-30 דקות להתייצבות.

9

מזלפים מעל מוס שוקולד חלב כמעט עד סוף הכוס ומעבירים למקפיא ל-30 דקות להתייצבות.

10

יוצקים מעל שכבה דקה של גנאש. מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות עד להתייצבות לפני ההגשה. שומרים במקרר עד 4 ימים.