בשיתוף מועצת הבקר

טרין עגל, שקדי עגל ופיסטוק

הסוד של הטרין הזה הוא פיסטוקים חצויים, שנראים כמו אבני חן נוצצות אל מול הטקסטורה האחידה של מרבד הבשר

אוקטובר 2019
טרין עגל, שקדי עגל ופיסטוק של ערן ביק. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
טרין עגל, שקדי עגל ופיסטוק של ערן ביק. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

אם אין לכם כוח לחצות את הפיסטוקים אחד-אחד, אפשר גם לקצוץ אותם גס מאוד – האפקט עדיין יהיה מרהיב.

תבנית טרין או אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מניחים שקדי עגל בסיר גדול, מכסים לגמרי במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ללא כיסוי עד שהשקדים מתרככים. מסננים ומצננים לטמפ' החדר.

2

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

3

מסירים את הקרום החיצוני של שקדי העגל וחותכים את השקדים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה.

4

מוסיפים לקערה אסאדו עגל טחון, מלח, ביצה, קמח ופיסטוקים ומערבלים 2 דקות לקבלת מסה אחידה.

5

מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים ארוכים לכיסוי המסה. מעבירים את המסה לתוך התבנית כך שתעלה מעט (כ- 1 ס"מ) מעל שפת התבנית ועוטפים בניילון מכל הצדדים.

6

מניחים את תבנית הטרין בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים בגובה 2 ס"מ.

7

אופים 40 דקות עד שהבשר אפוי וקפיצי למגע. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ- 30 דקות.

8

מניחים על הבשר תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר למשך הלילה עד שהטרין מתייצב לחלוטין.

כ- 30 דקות לפני ההגשה

9

מוציאים את הטרין מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.