מתכון

כבדי עוף מוקפצים עם ענבים ובלסמי

כבדי עוף אוהבים שידוכים מתוקים שמבליטים את טעמם. כאן עם ענבים צלויים בבלסמי, שום ותימין

דצמבר 2015
כבדי עוף מוקפצים עם ענבים ובלסמי. צילום: Shutterstock
כבדי עוף מוקפצים עם ענבים ובלסמי. צילום: Shutterstock

כבדי עוף אוהבים שידוכים מתוקים שמבליטים את טעמם. כאן עם ענבים צלויים בבלסמי, שום ותימין, שמתווספים למחבת ברגע האחרון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הענבים:

2

מערבבים את הענבים עם חומץ בלסמי, שום, סוכר, מלח, פלפל, תימין ו-3 כפות שמן זית בקערה ומסדרים בשכבה אחת בתבנית.

3

אופים 10 דקות לזיגוג, מוציאים ומצננים.

מכינים את הכבדים ומגישים:

4

מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הכבדים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים 3-2 דקות. הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הענבים והנוזלים מהתבנית, מקפיצים דקה ומגישים.